dimarts, 1 de maig del 2012

L'ABISME NEGRE (1979)





Encetam aquesta segona part, dedica als Disney de carn i ossos amb una pel·lícula inusual per a la factoria a finals dels 70. Es tracta de “L'abisme negre”, estrenada l'any 1979 seguint el solc de l'èxit de films com La Guerra de les Galàxies i contemporània d'Star Trek, la pel·lícula.

Dirigida per Gary Nelson i protagonitzada per Maximilian Schell i Anthony Hopkins, entre d'altres, “L'abisme negre” és la història d'una nau que quan torna a la Terra després d'una missió per l'espai topa amb un “forat negre” dins el qual hi trobarà atrapada una nau gegantina de comportament inexplicable.

La música és del britànic John Barry, autor dels principals títols de la sèrie Bond i de films memorables com “Memòries d'Àfrica” i “Ballant amb llops”.

Barry va morir a començament del 2011 als 78 anys, deixant-no el seu llegat musical i el record d'una part de la seva vida molt lligada a Mallorca. Molt a prop d'on som ara, a Santa Margalida, el compositor britànic hi passà un bon grapat d'anys, entre finals del 60 i principis dels 70.

Serveixi idò com a petit homenatge a la seva figura la versió que les bandes de sa Pobla i Santa Margalida ens oferiran de L'ABISME NEGRE, aquesta cinta de ciència ficció de 1979.

Autor del text: Associació Balear de les Bandes Sonores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada