dijous, 1 de novembre del 2012

Els infants de PER ELLS


L'Associació "Per Ells" és una associació que neix el desembre de 2005 sense ànim de lucre i amb domicili social a Sa Pobla.


"Per Ells" es dedica prioritàriament a organitzar estades temporals a Mallorca, durant l'estiu i les festes de Nadal, d'infants orfes, de famílies humils o desestructurades de Belarús i d'Ucraïna, zones més afectades per l'accident nuclear de Txernòbil a l'any 1986 i que des de l'explosió del reactor de la central nuclear la contaminació radioactiva afecta a la salut de les persones que resideixen allà.




El motiu d'organitzar les estades de nins/es a Mallorca és per trencar el cercle d'acumulació de radiacions, de manera que un mínim de 6 setmanes fora de la zona contaminada retarda i fins i tot minimitza l'efecte de malalties provocades per l'exposició continuada a radiacions de caràcter nuclear, segons informes de la OMS (Organització Mundial de la Salut).


Les conseqüències més comunes són les que alteren el sistema d'immunologia, retard de creixement, problemes respiratoris, afeccions a la vista... i el més comú són diversos tipus de càncers, el més extens, el càncer de tiroides. S'ha pogut comprovar que les estades són molt beneficioses pels nins/es a Mallorca, pel sol que produeix la vitamina A, el tipus de dieta i sobretot el conviure amb una família que li doni molta estimació.


A més, volem millorar la seva qualitat de vida al lloc d'origen i la salut dels nins/es, donant-los l'oportunitat de deixar la zona contaminada durant unes setmanes (i si pot ser més d'una vegada molt millor) tot creant uns lligams afectius entre la família acollidora i el nin/a, fent-los conèixer Mallorca i la seva cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada