dimecres, 1 de febrer del 2017

RiuDolç Brass - Quintet de Metall


RiuDolç Brass neix en el si del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears l'any 2015. Una agrupació formada per cinc joves que, davant la sorpresa de no ser reconeguts com a grup de cambra dins el centre, es presenten al concurs que el mateix estament ofereix als seus alumnes. Aconsegueixen ser premiats, com a reconeixement de la seva tasca en la música de cambra.

Inicialment format per Carlos Navarro i Miguel Ángel Buigues a la Trompeta, Diego Riudavets al Trombó, Sergio Rosado a la Trompa i Felipe Arroyo a la tuba, en aquest concert Miguel Ángel cedeix el seu lloc al solista de l'ONE (Orquestra Nacional d'Espanya) Adán Delgado.

RiuDolç ha impartit classes magistrals a València i ha actuat en el seu ampli territori, en llocs com Teulada, Polop de la Marina, Borriana, al Conservatori Professional José Iturbi de València i, a l'illa, durant el Festival de Música de Cambra de Deià, en el cicle de professors del Conservatori Superior, Binissalem i en diverses escoles de música de Palma de manera pedagògica.

La seva norma principal és trencar amb el preestablert i crear nous formats d'espectacle, on el públic participi activament i deixi de ser una actuació freda i distant. Han actuat amb solistes de nivell internacional com Josep Burguera, Pere Garcías o Steven Mead entre d'altres.

Després de l'èxit de l'any passat al Festival de Deià, enguany repeteixen el 14 de setembre, i també aquesta setmana actuaran al Palau March, on participaran de manera activa amb composicions noves de compositors mallorquins per a quintet de metall, estrenant diverses obres expresses per a l'ocasió.

A dia d'avui els seus membres actuen en orquestres professionals, estan cursant

màster per Europa i són pedagogs reconeguts a nivell individual.

Després d'una jornada de vuit hores d'estudi individual, tots els membres coincidien en un bar proper, on relaxant-se animaven les vetllades als comensals de manera completament espontània. D'aquest lloc on es donaven lloc aquestes disteses tertúlies pren nom el grup; RiuDolç Brass.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada